GRUNDADES

Västerås Idrottsklubb bildades 1913 och hade då olika grenar i sin verksamhet, t.ex. fotboll, cykel och friidrott som var några av de sporter man utövade.

Klubben hade också ett bandylag som var den enda is-sporten som man drev ända fram till 1939 då ishockeysektionen bildades.

Bandylaget bedrevs ända fram till 1957.

HOCKEYSEKTIONEN

Ishockeysektionen bildades 1939 under ett möte på Hotell Fenix.

År 1980 splittrades Västerås Idrottsklubb och varje sektion bildade en egen förening.

Ishockeysektionens nya klubbnamn blev Idrottsklubben VIK-Hockey.

Och den nya loggan ersatte den gamla loggan som fotbollsklubben fortfarande använder.

AVANCEMANGET

När klubben avancerade till Elitserien 1988 så bytte klubben ännu en gång namn, denna gång till Västerås Ishockeyklubb.

Utseendet på loggan förändrades också då det innan på skylten stod Hockey och 1988 byttes den ut mot Västerås.

År 1993 ändrades namnet till Västerås IK.

VIK HOCKEY UNGDOM

Vid ett årsmöte 1999 bildade Västerås Ishockeyklubbs ungdomsgrupp en egen förening, VIK Hockey Ungdom.

OMSTARTEN

När Västerås Ishockeyklubb åkte ur Elitserien 2000 och gjorde konkurs sommaren 2000 så fick VIK Ungdom överta A-lagsverksamheten och börja om längst ner i seriesystemet, i Division 2.

Det nya namnet för A-laget blev VIK Hockey Ungdom.

VIK+VHC

Våren 2005 slår VIK Hockey Ungdom ihop med Väserås HC och bildar VIK Västerås HK som innefattar VIK:s A-lag samt A- och B-juniorerna.

VHC:s samtliga lag samt VIK:s ungdomslag fick nya namnet VIK Västerås HK Ungdom.

Antal säsonger i högsta serien: 34 säsonger
Antal säsonger i näst högsta serien: 29 säsonger
Hemmaarena: ABB Arena Nord
Publikkapacitet: ca 5 250 (sitt- och ståplats)